neděle 20. listopadu 2016

kakaová kaše z cizrny

Někdy to chce ráno trošku víc přemáhání, abych si zacvičila nebo zaběhala a velkou motivací mi bývá vidina zasoužená snídaně. Proto jsem si vymyslela tuhle cizrnovou, je totiž plná bílkovin. Použití cizrny na sladko vás u mě už asi nepřekvapí, z ničeho jiného už dorty skoro nepeču. Kvůli vyváženosti je přidat trochu obiloviny a aby kaše nechutnala po cizrně, je ideální přebít ji kakaem. Pokud se bojíte nadýmání, nezbývá nic jiného než zkusit, co s vámi cizrna dělá a pomoc by měla špetka kurkumy.



100g cizrny (v neuvařeném stavu)
100ml vody
malá hrst jemných ovesných vloček (pro bzl může být uvařená rýže)
kakao
javorový sirup/kokosový cukr
špetka kurkumy (proti nadýmání)

a nahoru ideálně :)

chia semínka nemočená pár minut ve vodě
kokos
skořice
ořechy
banán/hruška
vysokoprocentní hořká čokoláda


  1. Předem namočenou (minimálně 8 hodin) cizrnu uvaříme do měkka. 
  2. Poté ji rozmixujeme s  vodou a obilovinou a podle potřeby přidáme vodu tak, aby měla kaši ideální konzistenci.  
  3. Mixujeme s kakaem, chia semínky, kapkou sirupu či cukru.
  4. Nakonec si na kaši doladíme dle chuti. Já mohu doporučit skořici, cukr, banán či hrušku a trošku nasekané kvalitní čokolády. 


Žádné komentáře:

Okomentovat