sobota 24. října 2015

jednoduchý jáhlový puding s kokosovým mlékem

Trošku škodolibě doufám v to, že i ten největší sluníčkář má občas chuť zdrhnout před deštěm, školou, prací, před světem. A asi je vám jasné, že já mířím velmi často do kuchyně. Ne vždy za vařením, někdy se chci prostě jen ládovat, ládovat, ládovat. Na to je ideální mít v lednici jáhlový puding. Jáhly jsou superzdravé, zasytí a nedovolí vám to přepísknout. Doba přípravy je sympatická, lze ho lehce obměňovat a já vám doporučuji tuhle kombinaci - banán a kakao vám totiž stoprocentně zvedne náladu! (Říkají vědci, potvrzuji já.)
  • vegan
  • bez lepku

základní puding
  • hrnek jáhel
  • 4 lžíce kokosového mléka
  • datlový sirup nebo jiné sladidlo

pro odzbrojující efekt
  • banán
  • kokos
  • ztuhlé kokosové mléko
  • kakao
  • plátky mandlí

  1. Jáhly několikrát propláchneme a uvaříme jáhly klidně na kaši.
  2. Ty pak rozmixujeme s kokosovým mlékem a dosladíme dle chuti.
  3. Můžeme si odložit např. půlku této základní směsi a do druhé přimíchat kakao.
  4. Poté vrstvíme základní směs, kolečka banánu, posypeme kokosem, kakaová vrstva, kolečka banánu, základní směs, kolečka banánu a ve finále vše ozdobit kokosovým mlékem. Dejte aspoň na hodinku vychladit do lednice, podávejte posypané mandlemi a všichni vám budou líbat ruce. (Kokosové mléko taky můžeme použít prostě jen jako jednu z vrstev.)

Žádné komentáře:

Okomentovat