pátek 17. dubna 2015

raw kešu ,,sýr" se sušenými rajčaty a česnekem

Podruhé v životě jsem se dostala k výrobě kešu ,,sýru". Přece jen každá nová chuťovka k vínu se hodí. Pečený ořechový sýr není nic nového, a tak jsem zkusila vyrobit raw výživný sýr podle http://www.rawmazing.com/ s aktivními látkami, díky použití rejuvelac.
Nečekejte pevný eidam, jde o poměrně měkký čerstvý sýr. S výrobou rejuvelac celý ten proces trval asi týden, nicméně degustace stála za to. Musíte mít samozřejmě rádi sušená rajčata a česnek, jinak to fungovat nebude. Zkusila jsem vyrobit sýr i bez rajčat a s lahůdkovou cibulkou taky nebyl vůbec špatný.

  • vegan, raw
  • bez lepku

Pokud nestojíte o raw a zdlouhavější proces, pořád si můžete udělat pečenou verzi. Rozmixujte namočené kešu, přidejte rajčata a česnek a pečte v troubě asi 45 minut.



  • 2 hrnky kešu ořechů(namočené přes noc)
  • půl hrnku rejuvelac 
  • 1/2 hrnku sušených rajčat nakrájených na malé kousky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

  1. Rozmixujeme kešu s rejuvelac dohladka. 
  2. Směs vložíme do utěrky nebo jiné savé látky a to vše pak do cedníku, který je položen na misce tak, aby měla kam odkapat případná přebytečná tekutina. Necháme takto ležet opět přes noc při pokojové teplotě.
  3. Do směsi zapracujeme prolisovaný česnek a rajčata, dochutíme.
  4. Vytvarujeme sýr nebo směs nandáme do formy a později vyklopíme. (Stačilo nechat nádobu chvíli vzhůru nohama a sýr vypadl.) Necháme chladit 12-24 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat