,,To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle.. k tomu kousek pečeně.." aneb ve většině kuchyní by bohužel neděle nebyla nedělí bez kusu masa. To my si dneska dáme dvě krásné libové flákoty. Nakonec vše odlehčíme tzatziki a třeba zeleninovým salátkem.
- vegan
- bez lepku
Tofu/Tempeh steak
- Tofu natural podélně rozřízneme a plátky naložíme do marinád na pár hodin podle návodu na marinovačku zde. Pokud nejste zrovna milovníci tofu, doporučuju místo plátků naložit a osmahnout tofu na kostičky, je tak daleko ochucenější.
- Přírodní tempeh naložíme v sojové omáčce, olivovém oleji, česneku, hořčici, pepři a bylinkách nejlépe na pár hodin.
- Připravíme přílohu. Pečené rané brambory, pouze vydrhnuté kartáčkem, smíchané s oliv. olejem, celými stroužky česneku a bylinkami.// Řapíkatý celer nakrájíme na ,,hranolky", vložíme do mísy a zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme. Následně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 30 minut na 180 °C - 200°C.
- Vyrobíme tzatziki podle návodu níže.
- Můžeme připravit nějaký zeleninový salát(já: ledový salát, cherry, okurek, oliv. olej, balsamico, bylinky)
- Osmahneme naprudko naložené tofu/tempeh.
Tzatziki
1 salátová okurka
1 kelímek bílého rostlinného jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce citrónu
1 polévková lžíce citrónu
1-2 stroužky česneku
pepř, sůl
pepř, sůl
pažitka, petrželka, kopr
Okurku nastrouhejte na drobné nudličky a vymačkejte vodu na maximum. Smíchejte s jogurtem, ostatními surovinami dle chuti a vychlaďte pořádně v lednici.
Hmmm, hned bych se nechala pozvat :-)
OdpovědětVymazatTo vypadá dooooobře, celerové hranolky miluju. Mňam :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat