pátek 18. července 2014

čočkový salát s tofu

Nikdy jsem neuměla odpovědět na otázku, jaké je mé nejoblíbenější jídlo. Kdybych ale měla vyjmenovat pár milovaných jídel, které často vařím, tento salát by byl mezi nimi. Je to takové to nenáročné jídlo, kterým ráda vytírám zrak na ne moc plánovaném pikniku a tak.

  • vegan
  • bez lepku


                                Potřebujeme                                 

  • 400 g čočky
  • 1 větší cibule
  • stroužek česneku
  • sojová omáčka
  • sůl, pepř, chilli
  • máslo či jiný tuk
  • čerstvá zelenina - já ráda ředkvičky, okurek, rajčata
  • tofu natural nebo uzené tofu či jiná uzenina
  • chléb jako příloha



A postup?

Nejprve připravíme tofu natural, aby se nám marinovalo. Návod zde.

Čočku uvaříme do měkka podle návodu. Mezitím si cibuli nakrájíme na půlkolečka, popř. ještě na menší kousky a česnek na drobno. Orestujeme na másle dozlatova a do změknutí. Uvařenou čočku dáme do mísy, zakápneme sojovou omáčkou dle chuti, přidáme trošku chilli, popř. dosolíme a opepříme. Přimícháme orestovanou směs a máme hotovo.

Namarinované tofu osmahneme co nejvíc do křupava.

A podáváme s krajícem chleba, bez toho by to nešlo!

Žádné komentáře:

Okomentovat