úterý 3. června 2014

čočka na kari s rýží

Chcete dneska oběd bez práce a provonět jím celý byt? Pojďte do velmi nenáročné čočky na kari!
  • vegan
  • bez lepku


Na cca 5 porcí potřebujeme:
  • 2 šálky hnědé nebo zelené čočky(zkoušela jsem i červenou, z té ale vznikne spíš omáčka :)
  • 5 šálků vody
  • 1 velká cibule (nebo dvě malé) nakrájená na drobno
  • kari pasta(připravuju domácí: kelímek (vegan) bílého jogurtu, 2 polévkové lžíce oliv. oleje a kari min. 2 lžičky)
  • tamari nebo sůl a sojovka, popř. ještě chilli

Postup je nejvíc jednoduchý. Prostě všechny zmíněné suroviny smícháme ve větším kastrolu a přivedeme k varu. Poté vaříme pozvolna pod pokličkou 45 min - hodinku do změknutí. Občas omrknem a zamícháme; někdy je nutné přilít trošku vody. Čočka by měla jít v ústech jazykem rozmáčknout o patro a zůstat šťavnatá. Podáváme s rýží a je báječná s čerstvými rajčaty.



3 komentáře:

  1. Ahoj, můžu poprosit o upřesnění, nějak tomu nerozumím: tu cibuli nekrájíš a pak ji vyndáš? Vaříš tu čočku už s tou karipastou? A rýži tam (viz obrázek) přimícháš až po uvaření? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. omlouvám se, koukám, že jsem to podala velmi stručně :) cibuli nakrájím na drobno a nasypu do vody spolu s čočkou a karipastou, vše se povaří, nic se nevyndává.. a pak se to podává s rýží :)

    OdpovědětVymazat